FOTO Un fost poliţist de frontieră din Botoşani s-a luat la ceartă cu poliţiştii rutieri după un accident. Decizia finală luată de judecători

Fostul polițist de frontieră din Botoșani, care, în 2021, a condus băut un autoturism și a ajuns cu el în gard, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru refuzul de prelevare a mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și ultraj.

Petru Tituleac, agent la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, a beneficiat de suspendarea executării pedepsei primind un termen de supraveghere de doi ani şi şase luni. Pe parcursul termenului de supraveghere, el va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Mihăileni sau Primăriei Cândeşti, județul Botoșani pe o perioadă de 60 de zile.

Accidentul a avut loc pe 22 august 2022. Aflat sub influența băuturilor alcoolice, polițistul a intrat cu mașina într-un gard, în comuna Mihăileni. La fața locului a ajuns un echipaj de poliție, care a început cercetările. În timpul imobilizării, acesta l-a lovit pe unul dintre polițiști. Polițistul de frontieră a fost pus să sufle în etilotest, iar rezultatul a fost de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

Rănit, bărbatul de 44 de ani, polițist de frontieră în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, a fost luat de ambulanță și transportat la spital.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *