Un preot din județul Botoșani îi apostrofează pe enoriași pentru că nu au votat cum trebuie în alegeri. „Ați votat ca niște boi!”

Un preot din județul Botoșani îi apostrofează pe enoriași pentru că nu au votat cum trebuie în alegerile locale de duminică și, deși campania electorală s-a încheiat, continuă să se manifeste împotriva primarului ales.  Este vorba de preotul de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Corlăteni, Constantin Berbeci, care îi oprește pe credincioși pe stradă și le reproșează că l-au votat pentru încă un mandat pe actualul primar Costel Gavril.

Revoltați de atitudinea preotului, oamenii s-au plâns la primarul, care a fost ales, duminica trecută, cu peste 80% din voturi.

Potrivit lui Costel Gavril, preotul din Corlăteni ar fi făcut campanie electorală alături de contracandidata sa.  De altfel, pe gardul casei parohiale, preotul a lipit afișe doar cu adversarii politici ai primarului.

„Preotul din localitatea Corlăteni, cunoscut cu un comportament unic și fiind și un mare consumator de alcool, după finalizarea alegerilor din data de 9 iunie, în fiecare zi, oriunde s-ar afla în comună, îl înjură pe primarul ales și ii adresează fel de fel de cuvinte urâte care nu ar trebui sa se afle în vocabularul unui paroh. Preotul cred ca este foarte afectat și nu se mai poate controla întrucât a participat activ în campania electorala alături de contracandidata primarului și a sperat ca aceasta să câștige, însă, pentru ca nu a reușit acest lucru, acum se dezlănțuie. Ajunge până acolo că le zice oamenilor <ati votat ca niște boi>. Oamenii sunt revoltați și spun ca nu este în regulă să li se aducă asemenea injurii”, a declarat, pentru BotosaniNews, primarul din Corlăteni.

Preotul este acuzat și că „cere mereu bani de la oameni și mereu ii ceartă la oricare slujbă participă”. Mai mult de atât, preotul ar fi distrus mai multe morminte din cimitir, le cere bani oamenilor pentru locurile de veci, în condițiile în care cimitirul nu este privat.

Așa arată casa parohială din localitatea Corlăteni

Totodată, Constantin Berbeci este considerat vinovat că a transformat casa parohială „în depozit de materiale second, berărie și în cele din urmă în poiata pentru păsări”.

Cred că paharul s-a umplut și preotul ar trebui să se oprească, să se plieze pe ceea ce înseamnă un preot adevărat, să convingă și să-i determine pe oameni să vină la biserica de plăcere și cu plăcere, dar având în vedere vârstă preotului cred ca totul este în zadar, și ar fi bine sa lase locul unui tânăr cu mult har și drag de biserică”, a adăugat primarul.

Alesul local va sesiza oficial atât Protopopiatul Dorohoi, cât și Mitropolia Moldovei cu privire la comportamentul preotului.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *