Când se întoarce canicula în România. Se anunță temperaturi de 38 de grade Celsius

După o săptămână plină de furtuni care au lovit țara noastră, canicula se întoarce cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius. Chiar luni sunt prognozate maxime de până la 35°C în regiunile extracarpatice. Aici se va intensifica din nou valul de aer cald.

Deocamdată, atmosfera este una destul de răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Sunt temperaturi între 9 grade Celsius, la Petroșani și 20 de grade Celsius la Călărași, 15 grade sunt acum la Brașov, 14 la Sibiu și 13 grade la Cluj-Napoca.

La Oradea termometrele arată 15 grade, 18 de grade la Constanța, dar și în Capitală. Deocamdată, temperaturile nu cresc foarte mult. Astăzi ajung la valori de 30-31°C. Aceasta este maxima prognozată de meteorologi la nivelul întregii țări.

La Suceava vor fi 22 de grade astăzi, mai cald în Baia Mare unde vor fi 25-27 de grade. La Timișoara și la Cluj-Napoca 24 de grade Celsius. O vreme foarte frumoasă astăzi și în zona de sud a Moldovei și mai caldă decât ieri.

La Galați, de exemplu, maxima va fi de 27 de grade. 29-30 de grade este maxima prognozată pentru București, unde de asemenea, vremea va fi foarte frumoasă.

Se anunță o zi însorită, dar cu unele intensificări de vânt în sudul și sud-estul țării, unde viteza vântului la rafală poate ajunge și la 50km/h. De mâine, temperaturile încep să crească. Maxime între 20 și 5 și 33 grade iar luni vremea caniculară se reinstalează în țara noastră, așa că temperaturile vor ajunge din nou la 35, poate chiar 36°. Săptămâna viitoare meteorologii anunță temperaturi de până la 38 de grade Celsius, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *