O asistentă de la Spitalul Judeţean Botoşani, implicată în dosarul angajărilor ilegale, şi-a recunoscut faptele

O asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromarti Botoşani, care a fost implicată în dosarul angajărilor ilegale, şi-a recunoscut faptele.  Este vorba de S. H., care lucra ca asistent medical coordonator Compartiment Oftalmologie şi care a semnat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie un acord de recunoaștere a vinovăției.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Botoşani, procurorii DNA Suceava propunând pentru aceasta o pedeapsă de doi ani şi cinci închisoare sub supraveghere. Asistenta este acuzată de două infracţiuni de „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații” şi o infracţiune de luare de mită.

Aceasta va primi şi interzicerea unor drepturi printre care și dreptul de a deține funcția de asistent medical șef la Spitalul județean Botoșani și cea de membru al oricărei comisii de concurs din sistemul public de sănătate, pentru o perioadă de trei ani, iar printre obligațiile instituite este și cea privind efectuarea muncii în folosul comunității 120 de zile.

Urmăreşte-ne pe Google News!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *