Poliţia şi Jandarmeria Botoşani fac clarificări cu privire la prelungirea procesului de predare a buletinelor de vot

Poliţia şi Jandarmeria Botoşani fac clarificări cu privire la prelungirea procesului de predare a buletinelor de vot. Potrivit unei declaraţii făcute, marţi, de purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Delia Nenişcu, desi numaratoarea voturilor a fost finalizata, s-a suspendat transportul voturilor catre locatiile Birourilor Electorale.

În acest, context in care atributiile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, si ma refer aici la Politia Romana, la Jandarmeria Romana si la celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au drept atributii pe siguranța acestor locatii, la zona exterioara a acestora.

„Personalul Ministerului Afacerilor Interne nu are acces in incinta in care sunt tinute materialele electorale, in care sunt tinute voturile, procesele verbale sau celelalte materiale electorale. De asemenea, personalul Ministerului Afacerilor Interne nu participa la numararea voturilor, nu avem atributii in acest sens. Avem atributii in ceea ce priveste siguranta transportului materialelor electorale de la sectia de votare catre locurile de depozitare si ne referim aici la Birouri Electorale sau la celelalte zone in care sunt depozitate aceste materiale. Acele locatii sunt sigilate și predate de catre presedinti sau de catre reprezentantii Birourilor Electorale sau celelalte zone unde sunt depozitate, pe proces verbal structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Acea incapere este sigilata, nimeni nu mai are acces in acea incapere, si nici personalul Ministerului Afacerilor Interne, bineinteles, pana cand aceste locatii vor fi predate de catre personalul Ministerului Afacerilor Interne catre presedinti, tot pe baza de proces verbal”, a spus Nenişcu, în cadrul unei declaraţii de presă.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Botoşani, Larisa Ocu, susţine că IJJ va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru procesul electoral până la încheierea acestora.

„Jandarmeria asigură ordinea şi siguranţa publică la Biroul Electoral Judeţean până la încheierea tuturor activităţilor electorale. În această seară vom asigura protecţia camioanelor cu materialele electorale, iar mâine dimineaţă vor asigura transportul camioanelor la cele patru judecătorii din judeţ”, a spus aceasta.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *