Cauza probabilă a exploziei de la Dedeman Botoşani. Victimele sunt angajați și clienți

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a declarat, vineri, că zece persoane au fost rănite în urma exploziei produse la un magazin de bricolaj.
„Din informaţiile pe care mi le-au transmis colegii, este vorba despre zece victime, care au fost transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată. Au arsuri de diverse grade„, a spus primarul într-o intervenţie la Antena 3, citat de Agerpres.
El a arătat că deflagraţia s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la reţeaua de alimentare cu gaze din interiorul acestui magazin, iar victimele ar fi angajaţi.
„Înţeleg că a fost o defecţiune la reţeaua de alimentare cu gaze din interiorul acestui magazin. Aceste victime înţeleg că sunt angajaţi pentru că explozia s-a produs în partea de birouri a magazinului”, a adăugat edilul.
Update: Numărul victimelor a ajuns la 13
O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, într-un magazin de materiale de construcţii de la intrarea în municipiul Botoşani, dinspre Suceava.
La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Alte 30 de persoane au ieşit singure din magazin.
Se intervine pentru căutarea altor persoane surprinse în magazin şi pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor.
A fost activat planul roşu de intervenţie.
Urmăreşte-ne pe Google News!

Apel pentru donare de sânge

Apel către donatori pentru a dona sânge pentru victimele exploziei de la Dedeman. Pe rețelele de socializare se fac apeluri pentru cei care pot să doneze orice grupă de sânge.

„Cine poate dona sânge pentru răniții din explozia de la Dedeman Botoșani, să se prezinte la Centrul De Transfuzie BT .Mulțumesc anticipat!”, este mesajul transmis de Liliana Chisăliță.

Din cele 15 victime, cinci au fost externate.

Reprezentanții companiei Dedeman au reacționat, vineri, în urma exploziei urmată de un incendiu, care a avut loc la magazinul din Botoșani. Potrivit acestora, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoşani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienţi şi angajaţi, au fost evacuaţi în
siguranţă, iar intervenţia rapidă a echipelor de intervenţie a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

Menţionăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfăşura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autorităţile investighează circumstanţele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoşani respecta toate normele de siguranţă, având toate autorizaţiile şi avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Funcţionarea corectă a instalaţiilor de protecţie la incendiu a contribuit la limitarea proporţiilor acestui incident. Prioritatea noastră este să asigurăm că toţi cei afectaţi de acest incident primesc îngrijirea şi suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a investiga şi stabili cauzele exacte ale exploziei şi vom reveni cu informaţii oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate”, susțin cei de la Dedeman.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

One thought on “Cauza probabilă a exploziei de la Dedeman Botoşani. Victimele sunt angajați și clienți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *