FOTO A plouat cu grindină lângă Botoșani. „Nici un Doamne ferește, ne merităm totul”

A plouat cu grindină vineri după-amiază, în județul vecin. La Rădăuți, în județul Suceava, grindina a acoperit străzile, culturile, iar oamenii s-au adăpostit pe unde au apucat. A fost alertă Cod Galben emisă de meteorologi.

„Nici un Doamne ferește, ne merităm totul…. degeaba sunt pline bisericile dacă sufletul este gheață……a fost OK față de ce ne merităm”, a spus un localnic.

Până în prezent, la Botoșani nu a plouat cu grindină, dar alerta Cod Galben este valabilă până la ora 21.00.

De această atenționare sunt vizate Nordul, Nord- Vestul, local centrul, Estul și Sud- Estul țării.

În cursul după-amiezii și al serii de astăzi, 31 mai, la început în nord-estul Crișanei, vestul, nord-vestul și sud-estul Transilvaniei și în Maramureș, iar apoi și în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul Dobrogei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin perioade cu averse – ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de până la 55-65 km/h) și izolat* grindină de mici dimensiuni (diametrul maxim ~ 1 cm).

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 20-25 l/mp, iar punctiform* 30-35 l/mp. Pe arii restrânse, astfel de fenomene se pot semnala trecător și în restul teritoriului.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *