Un bărbat a murit în spital după ce a fost ținut 12 ore la urgențe, fără mâncare sau apă

Sursa foto: Spotmatik

Un scandal a izbucnit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, în urma decesului unui bărbat care nu a fost preluat de cadrele medicale timp de 12 ore. Familia acestuia intenționează să depună o plângere împotriva unității medicale.

Conform relatărilor familiei, soția bărbatului a sunat la 112 luni, la ora 7.00 dimineața. Ambulanța a fost trimisă de la Iași spre locația apelului în jurul orei 9.00 și a ajuns să-l preia pe bărbat abia la ora 10.30.

Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Un bărbat a stat ore în șir la urgențe

Bărbatul a fost inițial transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde a rămas până seara după ce i-au fost efectuate mai multe analize medicale.

Totul în contextul în care familia a informat serviciul 112 că bărbatul avea dureri de spate și de picior.

Observând că problema nu impunea internare, medicii au decis să-l direcționeze pe bărbat către Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Victima suferea de ciroză și nu a putut fi tratată la Neurochirurgie. La ora 20.45, bărbatul a ajuns într-un final la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Potrivit familiei, acesta a stat pe un scaun în același loc până dimineața, în jurul orei 8.00. Prima consultare medicală a avut loc abia la ora 3 dimineața.

Bărbatul a fost preluat de medici abia după ce a intrat în comă

De dimineață, bărbatul a fost preluat de medici, dar deja intrase în comă. La scurt timp după, familia victimei a fost anunțată că bărbatul a murit.

Acum, familia acuză Spitalul Sfântul Spiridon că pe lângă faptul că nu i-au acordat îngrijiri medicale, bărbatul nu a primit nici măcar apă și nici mâncare, în cele 12 ore cât a stat la urgențe.

Aceștia au solicitat efectuarea unei necropsii și intenționează să depună plângeri la spital, la poliție, la Parchet și la Colegiul Medicilor pentru a identifica responsabilul pentru decesul bărbatului, potrivit știripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *