Inspectorul general al IȘJ Botoșani: În unitățile de învățământ nu avem, deocamdată, consum de droguri. În afara unităților de învățământ, din păcate, sunt niște cazuri

Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a declarat că, deocamdată, nu există consum de droguri în școlile botoșănene. El a spus că, din păcate, în afara unităților de învățământ au fost depistați elevi consumând substanțe interzise.

”În unitățile de învățământ nu avem, deocamdată, consum de droguri. Nu a fost identificat niciun caz în unitățile de învățământ din Botoșani, nici distribuire și nici consum. În afara unităților de învățământ, din păcate, sunt niște cazuri, elevi. Cei de la autoritățile abilitate ne-au comunicat că deocamdată nu avem un fenomen, ci sunt cazuri izolate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie monitorizat și nu trebuie să facem activități de prevenție”, a precizat Suruciuc.

Șeful IȘJ Botoșani susține că inspectoratul are diverse colaborări cu instituțiile abilitate în acest sens și că săptămânal au loc activități privind prevenirea consumului de droguri în școlile din județ.

Suntem într-o permanentă colaborare cu organele abilitate pentru astfel de situații, facem diverse activități cu elevii pe diferite situații, cum ar fi bullying-ul, consumul de droguri, siguranța elevilor, Vom avea activități în unitățile de învățământ cu diriginții, avem sprijinul autorităților și facem tot felul de activități de prevenție să conștientizeze tot ceea ce înseamnă sistem de educație, atât părinți, elevi, cât și cadre didactice de pericolul la care ne expune societatea în acest moment”, a adăugat Bogdan Suruciuc.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *