Cursă contra cronometru! Un tânăr are nevoie urgentă de 30.000 de euro pentru a evita paralizia!

La 18 ani riscă să rămână paralizat pe viață. Lucian suferă de tuberculoză osoasă localizată în coloana vertebrală. Din cauza bolii, una dintre vertebre s-a dislocat și s-a fixat într-o poziție greșită cauzând o deformare progresivă a coloanei vertebrale. Doar o intervenție chirurgicală de urgență mai poate salva viața băiatului. Costurile medicale se ridică însă la peste 30.000 de euro.

,,Tatăl lui Lucian a avut TBC la plămâni. Copilul a moștenit boala, doar că la el virusul s-a localizat la nivelul coloanei. Dacă nu face operația cât mai repede posibil, există riscul să se rupă și să paralizeze. Nu pot să accept așa ceva, însă nici nu am posibilitatea financiară să achit serviciile medicale necesare. Lucrez de dimineața până seara într-o fabrică de chiftele. Sunt mama singură cu trei copii. Mă mai ajută mama mea atât cât poate și ea. Este foarte greu!” Ne-a povestit Mihaela.

Lucian are 18 ani, iar anul acesta ar fi trebuit să dea examenul de bacalaureat. Pentru că lupta cu boala a început de mic-copil, mama a fost nevoită să amâne înscrierea la școală cu doi ani. Elev în clasa a X-a la un liceu cu un profil electro-mecanic, Lucian are rezultate remarcabile la învățătură. Copilul visează însă la momentul în care va putea să joace fotbal cu colegii lui în curtea școlii.

„Problemele medicale l-au împiedicat să se implice într-o activitate sportivă. Boala l-a afectat și emoțional. Singurul lucru pe care și-l dorește momentan este să nu mai fie discriminat. De multe ori colegii îl ocolesc, el neputând participa oricum la activitățile grupului,” ne-a mărturisit mama sa cu lacrimi în ochi.

În ciuda provocărilor, familia lui Lucian rămâne unită. Mama a ales să nu își piardă speranța și a apelat la sprijinul Asociației ,,Salvează o inimă” care deschis deja o campanie de strângere de fonduri.

Cu sprijinul comunității și al oamenilor de bunăvoință, Lucian poate avea o șansă reală la o viață normală. Orice ajutor contează și poate face diferența între o viață plină de suferință și una plină de posibilități pentru un tânăr atât de promițător.

,,Haideți să fim alături de Mihaela și Lucian în această luptă și să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a depăși acest moment dificil. Împreună, putem transforma o poveste de suferință într-una de speranță și vindecare.” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/lucian-petcu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *