O clădire de patrimoniu și terenul aferent trece din proprietatea statului în proprietatea Primăriei Botoșani. Ce destinație va avea!

Foto CityMaps

O clădire monument istoric din municipiul Botoșani trece din domeniul public al statului și din administarea Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani în domeniul public al municipiului Botoșani și în administrarea Consiliului Local al municipiului Botoșani.

Este vorba de Casa Ursianu Fisher, de pe Bulevardul Mihai Eminescu, fost sediu central al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Consilierii locali vor aproba în ședința din 29 mai, proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind trecerea imobilului, dar și a terenului din domeniul public al statului în domeniul public al UAT Botoșani.

Clădirea va avea destinația de sediu al Primăriei Botoșani, urmând a fi mutate Casa Căsătoriilor, Serviciul de Stare Civilă și Arhivă.

Municipiul Botoșani, prin Consiliul Local al municipiului Botoani, se obligă să realizeze lucrările de reabilitare a imobilului, în termen de 10 ani de la data preluării bunurilor. În cazul în care reabilitarea celor patru corpuri de clădire nu se realizează în termenul prevăzut, atunci clădirea revine în domeniul public al statului, respectiv al CNAS.

În clădirea, care este una de patrimoniu, a funcționat până în 2008 sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani, fiind într-o stare avansată de degradare.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *