Doi vânzători din Piața centrală, amendați de polițiștii locali. Ce probleme au găsit

Doi vânzători din Piața Centrală au fost amendați de polițiștii locali în urma unor controale. Potrivit reprezentanților Poliției Locale, în perioada 15 – 24 mai a.c., polițiștii locali care au atribuții în domeniul comercial au desfășurat misiuni pentru organizarea şi desfășurarea unui comerț legal, sigur şi civilizat.

În Piața Centrală, mai exact în Hala de Lactate, a fost constatată o contravenției ca urmare a faptului că un comerciant folosea un aparat de cântărire a mărfii neverificat metrologic şi a fost sancționat cu amendă contravențională de 200 lei.

De asemenea, un alt comerciant a fost sancționat cu 200 lei, din cauza faptului că a omis să afișeze eticheta de produs conform prevederilor Legii nr. 145/2014.

Atragem atenția consumatorilor, că fiecare comerciant este obligat să afișeze eticheta produsului comercializat, care trebuie să conțină următoarele elemente: numele şi prenumele/denumire a producătorului; seria şi numărul atestatului de producător; denumirea produsului; localitatea de origine; data obţinerii produsului; preţul de vânzare”, precizează Poliția Locală.

FOTO Un polițist din Botoșani a obținut medalia de aur la tir sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *