A crezut că acolo nu vor controla polițiștii! Bărbat prins la vama Stânca cu un act fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care avea asupra sa un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităților din R. Moldova, care era fals.

În data de 27 mai a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui microbuz, un bărbat, cetățean moldovean, în vârstă de 23 de ani.

Asupra acestuia a fost găsit, în husa telefonului mobil, un alt certificat de înmatriculare pentru microbuzul condus, având caracteristici similare celor eliberate de către autoritățile din R. Moldova, în care erau menționate mai multe locuri pe scaune.

Polițiștii au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului și au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că certificatul de înmatriculare în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Tânărul a declarat că a primit al doilea certificat, cel care îi dădea dreptul de a transporta mai multe persoane în microbuz, de la fostul șofer al autovehiculului, fără a avea detalii despre modalitatea de procurare.  Întrucât a avut suspiciuni că documentul este fals, l-a ascuns în husa telefonului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

FOTO Un polițist din Botoșani a obținut medalia de aur la tir sportiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *