Strigătul disperat al angajaților de la fabrica din Botoșani, care riscă să fie concediați: „Pentru noi este o tragedie. Avem rate, copii la școală. Rămân muritoare de foame”

O fabrică din Botoșani dă afară peste 360 de salariați. Societatea care deține fabrica Artsana din Botoșani, cea care produce pentru brandul Chicco, a anunțat Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani că va recurge la concedierea colectivă a unui număr de 364 de persoane.

Pentru că nu știu dacă vor mai avea loc de muncă, angajații susțin că pentru ei este o tragedie.

„Sunt văduvă….trebuie urgent să găsesc o soluție. Nu am alt venit. Am doi copii, dar norocul este că sunt majori și muncesc. Dar eu ce fac? Mă întreb încontinuu, nu mă mai pot concentra la nimic”, spune o angajată a fabricii, potrivit Adevarul.ro.

Mulți dintre ei au rate la bănci și se tem că nu vor mai avea cu ce să le plătească.

„Este o tragedie pentru noi. Pare mărunt așa, dar pentru noi este o tragedie. Avem rate, copii la școală. Sunt oameni care nu au alt venit. În alte fabrici sunt mame singure, care dacă pierd și bruma aia de bani, rămân muritoare de foame”, spune o altă textilistă de la Artsana, potrivit sursei citate.

Alții se gândesc deja să ia calea străinătății.

„Fac ce au făcut și alții, pleacă în afară. La Botoșani, în afară de confecții nu este altceva. Sau la stat, bugetat…dar cine are norocul. Noi nu. Am făcut profesională, alții liceul, în confecții, asta știm. Străinătatea, altă soluție nu am. Am copii”, adaugă, pentru Adevărul, o altă angajată speriată că va fi concediată.

Aceasta este a doua societate care face concedieri colective la Botoșani după ce Formens a anunțat concedierea colectivă a aproape 80 de salariați.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *