Și județul Timiș vrea să facă un hub alimentar după modelul propus de Lucian Trufin la Botoșani!

Modelul de dezvoltare a producției agroalimentare locale propus în Botoșani de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean, este vizat și de alte județe ale țării. Astfel, în județul Timiș, autoritățile locale se gândesc să facă la Timișoara un hub alimentar după modelul lui Trufin de la Botoșani. Practic, autoritățile din Timiș vor să extindă Piața de Gros din Timișoara, prin construcția mai multor hale în care să fie colectate, sortate și valorificate produsele agroalimentare de la fermierii din regiune. Același model de Hub alimentar a fost propus de Lucian Trufin la Botoșani.

Toate proiectele pe care le-am propus în această campanie sunt viabile și funcționale. Eu nu vin cu povești sau cu lozinci de campanie de genul „să fie bine, să nu fie rău”. Eu vin cu lucruri concrete, funcționale pe care fie le-am implementat, fie sunt validate în altă parte în experiența administrativă a altor autorități locale. La fel cum am propus școli de meserii în județ, după modelul de succes pe care l-am implementat la Vlăsinești, la fel cum unitatea medicală mobilă pe care am propus-o este un proiect pentru care Comisia Europeană a alocat fonduri în PNRR, la fel cum am propus înregistrarea la nivel european a produselor din Botoșani, după modelul „Cașcavalului de Săveni, tot așa modelul hub-ului alimentar pe care îl propun pentru județul nostru e un proiect apreciat și validat în alte părți ale țării”, a explicat Lucian Trufin.

HUB-ul alimentar pe care candidatul PSD pentru șefia Consiliului Județean vrea să-l implementeze în Botoșani presupune ca în colaborare cu asociațiile agricole să se construiască hale specifice pentru colectarea, sortarea și valorificarea produselor agroalimentare de la fermierii din Botoșani.  În acest fel se garantează calitatea și siguranța produselor locale, se oferă fermierilor o piață sigură de desfacere, iar botoșănenii pot beneficia de produse agro-alimentare mai gustoase, sănătoase și, nu în ultimul rând, la un preț mai bun.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *