VIDEO Percheziții, astăzi, la Botoșani! Cinci locuințe scotocite de mascați

Un număr de cinci percheziții au avut loc luni dimineață, în județul Botoșani, într-un dosar de înșelăciune. Au fost emise două mandate de aducere.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară și efectuează 3 verificări, în cadrul unui dosar penal. Activitățile vizează sediile și punctele de lucru ale unor societăți, precum și locuințele persoanelor fizice, care ar fi implicate într-un mecanism infracțional operaționalizat în domeniul comercializării de articole sanitare, prin comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, astfel eludând plățile către bugetul de stat, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 5.000.000 de lei.

Pentru recuperarea acestuia, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii. După finalizarea perchezițiilor domiciliare vor fi puse în aplicare mandate de aducere pe numele a două persoane cercetate, pentru a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, în vederea audierii și dispunerii de măsuri.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile operative beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Inspectoratului General al Poliției Române.

Urmareste-ne pe Google News!

Un bărbat din Botoşani s-a aruncat, astăzi, de la etajul 3. Ar fi lăsat un bilet de adio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *