Dan Șlincu, PSD: „Crește salariul minim și se majorează indemnizațiile pentru copiii şi adulţii cu handicap grav”

Deputatul PSD, Dan Șlincu, secretar al Comisiei pentru muncă și protecție socială a anunțat că de la 1 iunie va crește nivelul indemnizațiilor pentru copiii și adulții cu handicap grav, iar de la 1 iulie se va majora salariul minim.

În ultima ședință de guvern s-a adoptat majorarea salariului minim la 3.700 de lei, începând cu 1 iulie. Așa cum s-a angajat, încă de la începutul acestei guvernări, premierul are în vedere atingerea obiectivului de adoptare a salariului minim european în urma căruia cele mai mici salarii din România vor fi de aproximativ 50% din salariul mediu pe economie. Este important ca salariile mici și medii să crească odată cu economia și să reducem decalajele dintre salariați”, a declarat Dan Șlincu.

Dan Șlincu a amintit că în perioada în care actualul deputat din Botoșani Marius Budăi era ministrul Muncii și Solidarității Sociale, acesta a fost cel care a schimbat punctul de vedere al Guvernului pentru avizarea pozitivă și de către România a Directivei europene privind adoptarea salariului minim european. „După ce guvernarea PNL-USR a dat punct de vedere negativ din partea țării noastre pentru adoptarea salariului minim european, colegul meu Marius Budăi a fost cel care a schimbat poziția și a transmis Comisiei Europene avizarea pozitivă pentru susținerea salariului minim european și din partea Guvernului României”, a precizat Șlincu.

De asemenea, deputatul PSD a precizat că la finalul săptămânii se vor majora indemnizațiile lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav. „De la 1 iunie se majorează cu 10 puncte procentuale indicatorul social de referinţă pentru indemnizația și prestația socială acordată persoanelor încadrate în grad de handicap grav. Este a doua creștere după cea de la începutul anului. Vor beneficia de această măsură aproximativ 390.000 de persoane”, a subliniat deputatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *