Distincție din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei primită de un preot din Botoșani

Preotul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Dragalina, Andrei Silviu Grigore,  a primit, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei.

Biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Dragalina din comuna Cristinești, județul Botoșani, a primit duminică veșmântul cel luminos al resfințirii. Slujba de târnosire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Credincioșii din Dragalina, precum și din localitățile alăturate, au participat în această dimineață, la slujba de resfințire a bisericii închinate Adormirii Maicii Domnului. Potrivit rânduielii, zidurile și Sfânta Masă au fost binecuvântate prin stropirea cu apă sfințită și prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir.

În continuare, cei prezenți au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul pe un podium amenajat în curtea sfântului locaș.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția sa a evidențiat faptul că biserica este semn al lui Dumnezeu într-o comunitate: Să ne bucurăm de primenirea și înnoirea bisericii ca îndemn pentru noi înșine să ne primenim sufletele, să ne înnoim. Avem o biserică frumoasă, o biserică nou pictată. În ea intrăm să dăm slavă lui Dumnezeu, pentru că, așa cum spuneam, biserica rămâne semn al lui Dumnezeu într-o comunitate și loc în care descoperim mărturie de credință, de rugăciune și de hotărâre de a face voia lui Dumnezeu.

Ca o încununare a tuturor eforturilor depuse la lucrările de consolidare a sfântului locaș, părintele Andrei Silviu Grigore a primit, din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei”, iar tuturor celor care s-au implicat în lucrările de refacere a bisericii, ierarhul le-a acordat distincții de vrednicie.  Articol preluat de pe doxologia.ro

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *