FOTO & VIDEO Incendiu într-o localitate din Botoșani. Oamenii au sunat la 112

Un incendiu a avut loc duminică după-amiază, într-o localitate din județul Botoșani. Flăcările au cuprins vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ cinci hectare, la Șendriceni, în spatele fostei gropi de gunoi.

Oamenii din zonă au sunat la 112, iar pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Urmează ca aceștia să stabilească de la ce a pornit incendiul, dar cel mai probabil de la folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor.

„Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, susțineau reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *