Ce drumuri din județul Botoșani va asfalta Lucian Trufin în prima parte a mandatului de președinte al Consiliului Județean

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, spune că are datoria de a menține ritmul de reabilitare a drumurilor județene la care a ajuns actualul președinte, Doina Federovici, care a bătut toate recordurile față de predecesorii săi. Până acum Doina Federovici a reabilitat și modernizat nu mai puțin de 206,5 Km de drumuri județene, la care se adaugă încă 114,5 Km de drumuri naționale care străbat județul Botoșani și care au fost realizate în baza proiectelor promovate la București de actualul președinte al Consiliului Județean.

În primii ani de mandat, Lucian Trufin își propune să realizeze mai multe lucrări de infrastructură, să finalizeze asfaltarea celor 7 drumuri județene finanțate prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” și să reabiliteze Drumul Vămii. Candidatul PSD pentru șefia Consiliului Județean spune că aceste planuri „nu sunt povești”, ci proiecte care fie au finanțarea aprobată și sunt deja în diverse faze de proiectare, fie sunt cuprinse în planul de dezvoltare a infrastructurii rutiere din județul Botoșani. „Tot ce spun că voi face în privința drumurilor din județ sunt proiecte care deja au fost analizate, evaluate, aprobate, iar unele dintre ele sunt deja în faza de proiectare. Meritul cel mai mare pentru aceste proiecte îl are doamna președinte Doina Federovici care a lucrat la ele și care va fi alături de mine în continuare, dacă voi fi ales președinte al Consiliului Județean. Deci nu sunt povești, ci proiecte concrete care vor fi implementate cu certitudine”, spune Lucian Trufin.

Drumurile care se vor realiza cel mai rapid sunt cele care sunt deja cu finanțarea aprobată și sunt în curs de proiectare. Ele totalizează proximativ 80 de Km (drumul expres Botoșani-Suceava și drumurile județene prin Anghel Saligny), pentru care se alocă circa 268 de milioane de euro. Trufin spune că nu trebuie să ne raportăm doar la numărul de kilometri, ci și la complexitatea unor lucrări de consolidare care sunt extrem de importante pentru menținerea în funcțiune a unor drumuri care leagă multe comunități din județ.

  • Drumul de mare viteză Botoșani – Suceava (19,5 kilometri)
  • Drumul Vămii – Hănești-Vlăsinești-Săveni-Drăgușeni-Coțușca-Rădăuți-Prut: (48,8 kilometri)
  • DJ 293A, Coțușca – Viișoara (6 km)
  • DJ 294A Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN 24C (7,8 km)
  • DJ 294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,61 km)
  • DJ 291K, Lozna – Călinești – DN 29C – Talpa (7,2 km)
  • DJ 291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km)
  • DJ293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca (15 km)

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

2 thoughts on “Ce drumuri din județul Botoșani va asfalta Lucian Trufin în prima parte a mandatului de președinte al Consiliului Județean

  1. Este foarte bine sa se faca drumuri bune. Dar cati bani trebuie imprumutati de CJ? Pentru drumul strategic s-au imprumutat 80 de milioane de lei. Doamna a promis ca vor veni investitori in comunele unde trece drumul strategic. Poate vor veni de acum inainte. Metehnele vechi de la lucrarile de drumuri – straturi mai subtiri turnate decat cele incasate si schimbarea pietrei concasate de munte cu pietris de rau la jumate de pret – ar putea sa continue. Cine va starpi aceste naravuri vechi ale constructorilor aliati cu politicienii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *