VIDEO Botoșăneanul care a violat și ucis o fetiță de opt ani a fost arestat preventiv. El și-a recunoscut faptele, dar a pus totul pe seama băuturii

Foto: Observatornews

Botoşăneanul acuzat de violarea si uciderea fetitei de opt ani de la Albesti a fost arestat preventiv. El se numeşte Petrică Hlibac şi are 32 de ani. Acesta a fost reţinut şi dus la audieri, sâmbătă, la sediul Poliţiei din Botoşani. El se ascundea în vegetație, dar a fost văzut când încerca să meargă spre casă. A încercat să fugă, dar oamenii legii au tras focuri de avertisment și a fost prins. El și-a recunoscut faptele, dar a pus totul pe seama băuturii.

„Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa în vegetaţia din apropierea acesteia. A fost localizat de către poliţişti şi s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp a fost prins şi imobilizat. Au fost executate şi două focuri de armă în plan vertical fără a fi înregistrate victime sau alte pagube”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenișcu.

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 155/142/P/2024. În baza art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 224 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Hlibac Petrică cercetat pentru săvâr?irea infracţiunilor de omor calificat, viol asupra unui minor şi lipsire de libertate, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 188,189 alin. 1 lit. d, i din Cod penal , art. 2181 alin 1,2 C. penal şi art. 205 alin 1,3 lit. b C. penal cu aplic . art. 38 alin. 1 C. penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 25.05.2024, până la data de 23.06.2024, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu – av. Gireadă Dodiţă Ilinca, în sumă de 680 lei se va achita Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.05.2024, ora 19:50.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  46/2024  25.05.2024

Fetița de opt ani, din Botoșani, care a dispărut de acasă, a fost găsită moartă, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.  Aceasta se afla la marginea localității de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi.

Fata de 8 ani, Chică Roşa Maria Silvia din satul Jijia, comuna Albești, a plecat de acasă vineri, în jurul orei 20:00, pentru a se deplasa la o rudă, care locuiește in apropiere, dar de atunci nimeni nu a mai văzut-o. A fost găsită fără suflare, iar polițiștii îl caută acum pe cel care a ucis-o.

Urmăreşte-ne pe Google News!
Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *