Situație halucinantă la Botoșani! 5.000 de persoane au același domiciliu

Într-o comună din Botoşani, aflată la mică distanță de granița cu Ucraina, o situație incredibilă a atras atenția autorităților. În ultimii ani, numărul locuitorilor înregistrat la aceeaşi adresă a explodat, iar la un singur domiciliu, de exemplu, figurează chiar şi aproape 5000 de persoane.

Proprietarul imobilului, din comuna Vârfu Câmpului, a recunoscut că primea bani, cel puţin 50 de euro, pentru a facilita întocmirea documentelor, majoritatea de la cetățeni ucraineni, care și-au redobândit cetățenia română. De 6 ani, mii de cetățeni au fost înscriși, cu adresa respectivă, la Serviciul de Evidență a Populației din Bucecea, potrivit Observatornews.ro.

Gheorghina Cozmaciuc – serviciul de evidenţă a populaţiei Bucecea: Veneau cu actele, actele originale, cu copie, cu proprietarul, care era dumnealui proprietar, cu actul de proprietate. Noi le-am făcut cărţi de identitate, unul le-a luat şi a plecat.  

În vara anului trecut, statul a adoptat o lege care spune că la o adresă nu mai pot fi înregistrate mai mult de 10 persoane.

Dan Spatariu – secretarul comunei Vârfu Câmpului: Am făcut diferite demersuri la instituţiile abilitate doar că nu am primit niciun răspuns. Pe fondul modificării legislative. Au început şi anulări de cărţi de identitate. 

În prezent, la una dintre adrese mai sunt înregistrate în jur de 3700 de persoane, deși numărul a fost inițial mult mai mare. Proprietarul a încercat să se retragă, însă a acuzat o angajată din primărie că ar continua să emită acte pe domiciliul său. Pe lângă el, mai sunt şi alţi proprietari care ţineau la ei, în evidenţe, mai mulţi oameni.

Alemnariţei Petru – proprietar: M-am autodenunţat pentru că nu este posibil ca fără ştirea ta de ce nu ne-a anunţat şi pe noi cineva că avem atâtea persoane în spaţiu?  

Bătrână: N-am văzut ucraineni pe aici. Rar, câteodată, veneau cu maşina GPS-ul îi aducea aici.

Populația oficială a comunei a ajuns la peste 11000 de locuitori, în timp ce numărul real ar fi în jur de 3600 de persoane. Direcția Generală Anticorupție a demarat o anchetă în urma autosesizărilor, însă cazul a fost clasat din cauza lipsei de probe.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

One thought on “Situație halucinantă la Botoșani! 5.000 de persoane au același domiciliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *