Un bărbat din Botoșani și-a bătut soția zile la rând până a omorât-o. Acum plătește pentru cruzimea sa

Un bărbat din Botoșani și-a bătut soția zile la rând până a omorât-o. Constantin Călin, de 60 de ani, este din localitatea Flămânzi. El a a fost condamnat, vineri, la șase ani și opt luni de închisoare pentru omor- violență în familie. Decizia luată de Tribunalul Botoșani nu este definitivă.

Constantin Călin ar fi lovit-o de mai multe ori, pe parcursul mai multor zile, pe soția sa în vârstă de 58 de ani, care a decedat miercuri. Cei care au sesizat Poliția sunt cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean. Acestea au fost solicitate să intervină pentru a acorda îngrijiri medicale femeii, însă nu au mai putut decât să constate decesul acesteia.

Botoşăneanca prezenta leziuni care au ridicat anchetatorilor suspiciuni cu privire la moartea sa. Ulterior, din cercetări efectuate de poliţişti, a reieșit că soțul ar fi lovit o. La scurt timp, botoşăneanul a fost reținut pentru 24 de ore. Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, aceștia fiind cei care au propus arestarea preventivă a bărbatului.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Călin Constantin la pedeapsa de 6 ani şi 8 luni închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor – violenţă în familie, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menţine arestarea preventivă a inculpatului şi deduce din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive de la 18 octombrie 2023 la zi. Constată că persoanele vătămate Călin Florin, Călin Petrişor, Hreniuc Ionela Petronela, Pascariu Ramona şi Călin Mihăiţă nu s-au constituit părţi civile în cauză. Constată că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani nu s-a constituit parte civilă în cauză. În baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b şi art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, urmând ca acesta să fie informat că probele vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. Obligă pe inculpat să plătească statutului suma de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 24 mai 2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  77/2024  24.05.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *