Presa națională laudă investițiile în educație ale primarului Cosmin Andrei

Cotidianul național Gândul relatează pe larg programul de investiții pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ derulat de primarul Cosmin Andrei, iar municipiul Botoșani e prezentat drept orașul cu cele mai multe școli și grădinițe modernizate din bani europeni.

https://www.gandul.ro/actualitate/educatia-prioritate-pentru-primarul-municipiului-botosani-50-de-milioane-de-euro-pentru-renovarea-unitatilor-de-invatamant-20212482

Gândul.ro prezintă cum a reușit Cosmin Andrei să atragă toți banii europeni disponibili pe toate axele de finanțare pentru reabilitarea și dotarea școlilor cu mobilier și echipamente didactice noi. „Educația, prioritate pentru primarul municipiului Botoșani, 50 de milioane de euro pentru renovarea unităților de învățământ. Primarul Cosmin Andrei a reușit să atragă toate finanțările disponibile pentru educație, asigurând renovarea și dotarea cu echipamente moderne pentru 43 de școli, trei grădinițe și două creșe noi. În total, peste 18.000 de elevi și preșcolari vor beneficia de investițiile realizate din banii europeni”, a titrat Gândul.ro.

Edilul municipiului Botoșani a văzut că există posibilitatea de a finanța din bani europeni modernizarea școlilor și atunci a început împreună cu echipa de la Primărie să depună proiecte pentru toate cheltuielile eligibile până a reușit să atragă toți banii europeni care erau disponibili pentru domeniul educației. În momentul de față sunt 17 școli unde lucrările de renovare sunt în desfășurare și s-au aprobat proiectele pentru restul de 5, la care lucrările vor începe în curând. În plus, vor fi reabilitate și 3 grădinițe din municipiu”, se arată în articolul publicat în presa națională de publicația Gândul.

Cosmin Andrei le cere europarlamentarilor să susțină la U.E. investiții mai mari în educație în zonele sărace ale Europei

Primarul municipiului Botoșani a explicat ziarului Gândul că educația este cel mai bun mod de a combate sărăcia și de a asigura un trai mai bun generațiilor viitoare.

Eu am învățat de la părinții mei și acum le spun și eu copiilor mei că educația va fi mereu baza care îți asigură un trai decent, indiferent de greutățile care pot apărea în viață. De aceea mi-am dorit mult să aduc școlile la un nivel civilizat, astfel încât copiii din municipiu Botoșani să aibă cele mai bune condiții pentru a învăța. Din același motiv m-am zbătut să avem și o universitate la noi în oraș, iar acum avem o filială a Universității Alexandru Ioan Cuza de la Iași. Dacă vom avea copii bine educați, noile generații vor avea un trai mai bun. Educația este calea cea mai sigură de ieșire din sărăcie”, a subliniat Cosmin Andrei.

Plecând de la acest principiu, primarul a făcut apel la viitorii europarlamentari de a promova la Bruxelles un program special pentru dezvoltarea educației în zonele cu nivel scăzut de trai din Uniunea Europeană.

Acesta e mandatul meu pentru europarlamentarii social-democrați pe care îi susțin la aceste alegeri: când vor ajunge la Bruxelles să promoveze un program special pentru dezvoltarea educației în zonele cu cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană”, a declarat Cosmin Andrei, citat de Gândul.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *