Așezământul social „Sfânta Irina” va fi sfințit sâmbătă, de PS Nichifor Botoșăneanul. Vezi cum arată, dar și programul evenimentelor!

Așezământul social „Sfânta Irina” din cadrul Parohiei Pacea din municipiul Botoșani va fi sfințit sâmbătă, 25 mai, de PS Nichifor Botoșăneanul alături de un sobor de preoți. Casa „Sf Irina” este un proiect de suflet al preotului Marian Macuc și al preotesei Anamaria Macuc.

„Parintele Marian, sotul meu, si-a dorit foarte mult sa construiasca o casa social- educativa, care sa vina in sprijinul enoriasilor, iar eu, de 14 ani, de cand desfasor, ca voluntar, activitati Pro Vita ( Pentru Viata), mi-am dorit sa am un spatiu, bine organizat, pentru a putea sustine, material si moral, cat mai multe mame, din judetul Botosani, pentru a-si naste pruncii si a-i creste mai usor”, mărturisește Anamaria Macuc.

Casa „Sf Irina” ( Irina in lb. greaca inseamna „Pace”) de la Biserica ” Nasterea Maicii Domnului” ( Pacea) din Botosani este formata din:

demisol, unde se afla, Sala „Pistis” ( lb gr = „credinta”), sală de activități cultural-educative si artistice pentru copii, tineri si adulti,

parter, care cuprinde: Apartamentul Pro Vita, bucataria/oficiu, Sala Elpis ( lb gr. =” nădejde”) sau capela mortuară nr. 2 cu intrare separată de restul clădirii si toaleta publica.

mansarda unde se afla Sala Agapi ( lb gr = dragoste) cu hainute, jucarii, alimente s.a. pentru mame si copii.

PROGRAM:

– ora 9:00 – Primirea P.S. Nichifor Botosaneanul

– 9:15 – Sf. Liturghie Arhiereasca

– 11:00 – Sfintirea Casei „Sf. Irina”.

 

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *