Șosele însângerate în județul Botoșani! Nouă morți în accidente rutiere, în primele patru luni ale anului. Polițiștii atrag atenția că numărul este în creștere

În primele 4 luni ale anului 2024, pe drumurile din județ s-au produs 25  de accidente rutiere, cu șase mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut,  în urma cărora au rezultat 18 victime rănite grav, cu patru mai multe decât în acceași perioadă a anului trecut și   9  persoane decedate, cu patru mai multe, decât în perioada similară a anului trecut, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere, la nivelul județului Botoșani, sunt abateri ale pietonilor, respectiv traversare neregulamentară, viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordare priorității de trecere pietonilor care au acest drept și alte procupări ale conducătorilor auto la volan.

În mod constant au fost organizate acțiuni punctuale pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind aplicate zilnic, zeci de sancțiuni contravenționale celor care încalcă regulile de circulație.

Peste 12.600 de sancțiuni au fost aplicate, la nivelul județului, pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul rutier, dintre care 338 pentru abateri ale pietonilor, 81 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, 4.900 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză,  67 pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost reținute 1.039 de permise, în vederea suspendării dreptului de a conduce.

În același context, au fost constatate 140 de infracțiuni, dintre care peste 59 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 14 pentru conducere fără permis sau cu permisul retras/suspendat/anulat. Activitățile de prevenire și combaterea a cauzelor generatoare de accidente rutiere vor fi desfășurate în mod constant pe drumurile din județ, siguranța traficului rutier fiind o prioritate pentru polițiști.

Scopul activităților este creșterea gradului de  conștientizarea a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun, atât  ei, cât și ceilalți participanți la trafic, în momentul în care încalcă regulile de circulație, informează IPJ Botoșani.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *