EON, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică și gaze, vrea să plece din România

sediu eon botosaniGrupul german E.ON vrea să se retragă din România și explorează opțiuni de vânzare a operațiunilor din țara noastră. Oficialii companiei spun că de vină este factorul politic, din cauza căruia riscul de a face afaceri în România a devenit ”masiv”.

Grupul german E.ON a anunțat că ”explorează opțiunea” de a vinde operațiunile de furnizare de energie electrică și gaze naturale din România din cauza deteriorării raportului risc-randament al business-ului, pe fondul legislației românești a schemei de sprijin constând în plafonarea prețurilor finale la consumatori și a modificărilor frecvente și bruște ale acesteia, scrie Profit.

Am avut prea des dificultăți în a înțelege schema de sprijin în ultimii ani. Este dificil pentru o companie precum E.ON atunci când lucrurile se schimbă tot timpul și foarte abrupt. Este un lucru foarte dăunător, deoarece punem preț pe stabilitate și predictibilitate”,  a declarat Leonhard Birnbaum, CEO-ul E.ON, pentru sursa citată.

”Pierdem într-un an ce am fi putut câștiga în 20 de ani”

”Înțeleg că factorul politic trebuie să acționeze, dar totuși trebuie să fii conștient că, dacă schimbi condițiile foarte repede și foarte des, asta îi face pe investitorii ca noi foarte nervoși. Riscul în afacerea de furnizare din România este masiv. Pierdem într-un an ceea ce am fi putut câștiga în 20 de ani”, a mai spus șeful E.ON, potrivit ProTV.

E.ON România, care furnizează energie electrică și gaze inclusiv în județul Botoșani, are 3,4 milioane de clienți rezidențiali și de business. Compania a raportat pentru anul 2022 afaceri de 13,7 miliarde lei și pierderi de 359 milioane lei.

Urmareste-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *