Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Școlile de meserii și Fabricat în Botoșani sunt două programe care vor merge mână în mână”

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, spune că problema locurilor de muncă bine plătite poate fi rezolvată doar prin susținerea producției locale. „Ai ce munci doar dacă produci ceva”, spune Trufin, care consideră că județul Botoșani are nevoie de un program coerent care să dezvolte activitățile productive. În acest sens, candidatul PSD pentru șefia Consiliului Județean, a propus programul „Fabricat în Botoșani” care prevede atragerea de investitori în județ, promovarea produselor realizate în Botoșani, precum și sprijinirea producătorilor locali prin dezvoltarea infrastructurii astfel încât să își poată extindă activitățile. De asemenea, candidatul social-democrat mai are în vedere un parteneriat între Consiliul Județean și municipiile Botoșani și Dorohoi pentru convertirea fostelor platforme industriale în spații care să permită înființarea unor noi unități de producție.

Dacă vrem investitori, trebuie să le oferim forță de muncă specializată

În același timp, spune Lucian Trufin, e nevoie ca autoritățile să se implice cu programe pentru pregătirea forței de muncă în specializările vizate de investitori. „Orice investitor își dorește să aibă la dispoziție forță de muncă specializată de care are nevoie pentru afacerea lui. Dacă vrem să dezvoltăm producția locală, trebuie să le dăm posibilitatea tinerilor să se specializeze în meseriile de care au nevoie producătorii”, a arătat Lucian Trufin.

În acest sens, candidatul PSD a prezentat deja programul „Școli de meserii” care se bazează pe modelul de succes pe care l-a implementat în 2015, la Vlăsinești, pe vremea în care era primarul localității.

Când spun că putem să-i pregătim pe tineri pentru o meserie bine plătită, eu  nu spun povești. Vorbesc din propria mea experiență administrativă. Știu ce am de făcut din prima zi de mandat, dacă voi fi ales de botoșăneni. Când am fost primar m-am confruntat cu aceeași problemă pe care o vedem la nivelul județului: plecarea tinerilor la muncă în străinătate și lipsa forței de muncă specializate care să răspundă nevoilor antreprenorilor. Am găsit o soluție și am înființat prima școală de meserii în domeniul mecanicii agricole, iar acum absolvenții sunt angajați cu salarii de invidiat chiar și la oraș. Putem multiplica acest model de succes la nivelul întregului județ”, a explicat Lucian Trufin.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *