Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor. Începe construcția locuințelor pentru tineri din zona fostului Obor

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică a blocurilor vechi.

Am promis în 2020 că voi construi locuințe pentru tineri și voi atrage fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor din orașul nostru. M-am ținut de cuvânt și până la finalul acestui mandat se va finaliza blocul cu 24 de locuințe din Parcul Tineretului și cele 6 scări de bloc cu 72 de apartamente din cartierul ANL Cișmea. Împreună cu echipa de la Primărie am depus și am câștigat proiectul pentru construcția a două blocuri verzi cu un consum redus de energie cu 64 de apartamente pentru tineri vulnerabili în zona fostului Obor. Aici deja se lucrează la fundația creșei care face parte din acest ansamblu de locuințe, unde vor fi amenajate și locuri de parcare, spații verzi și locuri de joacă pentru copiii familiilor care se vor muta în această zonă a orașului”, a declarat Cosmin Andrei.

Primarul a mai amintit de faptul că se lucrează la proiectul pentru aprobarea construcției a trei scări de bloc cu 52 de locuințe pentru tineri în cartierul ANL Șoseaua Iașului. De asemenea urmează să înceapă prima etapă a programului european „Valul renovării” pentru anveloparea unui număr de 8 blocuri cu 25 de scări, care presupune pe lângă izolarea termică și refacerea instalațiilor pentru apă caldă și căldură astfel încât să se reducă consumul prin folosirea energiei solare prin panouri fotovoltaice. Pentru toate aceste programe, banii europeni au fost obținuți și urmează să înceapă lucrările.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *