Șoferi sancționați pentru că au „uitat” să plătească parcarea, la Botoșani

Mai mulți șoferi au fost sancționați pentru că au „uitat” să plătească parcarea la Botoșani. Pe linie rutieră, polițiștii locali au aplicat un număr de 17 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – oprirea/staționarea interzisă, blocare cale de acces – 11 sancțiuni contravenționale, iar pentru nerespectarea H.C.L. nr. 292/2017 – 6 sancțiuni contravenționale – autovehicule parcate fără tichet afișat la vedere în parcările publice prevăzute cu parcometre, ocuparea locului de parcare concesionat de către alte persoane.

În intervalul 17-19 mai 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani. Ca urmare a activităților desfășurate polițiștii locali au constatat un număr de 32 de fapte contravenționale, fiind aplicate sancțiuni în funcție de gravitatea acestora, cuantumul total al amenzilor fiind de 4700 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 6 sancțiuni contravenționale potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniștii publice, iar faptele constatate și sancționate au fost : tulburarea liniștii publice, consumul de alcool, apelarea la mila trecătorilor, etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *