Jandarmii vor asigura ordinea la manifestările din județul Botoșani, din această săptămână. Care sunt acestea!

În această săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările publice cu participare numeroasă, cele mai de amploare fiind Festivalul ,”Satule, mândră grădină” în orașul Bucecea pe 21 mai și Festivalul ”Floare albastră” la Ipotești în perioada 25-26 mai.

Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne, potrivit competențelor instituționale, vor dispune măsurile necesare în vederea prevenirii faptelor antisociale de natură penală și contravențională la mai multe manifestări cultural-artistice, respectiv Ziua comunei Coșula, Balul satului la Hudești, Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni.

De asemenea, efectivele de jandarmerie și poliție vor acționa pentru prevenirea consumului și comercializării ilicite de substanțe cu efect psihoactiv, conform prevederilor Legii nr.143/2000, informează printr-un comunicat Instituția Prefectului Botoșani.

Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale. Totodată, în perioada campaniei electorale, aferentă alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie, efectivele MAI sunt mobilizate pentru luarea tuturor măsurilor necesare prevenirii incidentelor electorale.”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

Urmărește BotosaniNews.ro pe Google News 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *