O tumoră facială cu diametru de peste 30 cm și peste 800 de grame, operată în siguranță la Spitalul Arcadia

O intervenție de chirurgie plastică în Spitalul Arcadia a reprezentat o nouă șansă la o viață sănătoasă pentru un pacient cu o formațiune tumorală voluminoasă, de peste 30 cm la nivelul feței.

O tumoră facială reprezintă o creștere anormală și excesivă de celule în țesuturi, care, netratată la timp, poate provoca o deformare importantă a structurii faciale și poate determina o serie extinsă de complicații care pot pune în pericol viața pacientului.

Factorii de mediu, predispoziția genetică, traumele locale, infecțiile virale sau bacteriene sunt doar o parte dintre cauzele apariției tumorilor faciale.

Îndepărtarea chirurgicală a tumorii faciale gigante, la Spitalul Arcadia

Un pacient în vârstă de 67 de ani s-a prezentat la Spitalul Multidisciplinar Arcadia pentru investigații și tratament de specialitate al unei formațiuni tumorale faciale voluminoase, în evoluție de peste 30 de ani, cu o creștere mai rapidă în ultima perioadă, și aderentă de glanda parotidă. Aderența tumorii la această glandă poate determina complicații importante, inclusiv leziuni de nerv facial.

Intervenția a fost realizată de Dr. Costel Dobre, medic primar Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică. Operația a avut loc în Spitalul Arcadia și a durat aproximativ 2 ore, iar recuperarea postoperatorie a fost rapidă.

Intervenția a debutat cu extirparea (înlăturarea) formațiunii tumorale voluminoase urmată de reconstrucție, pentru restabilirea aspectului natural al feței, și reconstrucția pavilionului auricular, deformat de dimensiunea mare a tumorii.

Dr. Costel Dobre, medic primar Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă și Estetică: „De cele mai multe ori, din teamă, pacienții amână intervențiile de extirpare a tumorilor faciale. Acesta este motivul pentru care aceste tumori ajung la dimensiuni impresionante, invadând structuri vasculare și nervoase importante, cu consecințe ulterioare grave. Recomand pacienților să se prezinte cu încredere la consultație și să nu amâne intervenția chirurgicală atunci când medicul o recomandă.”

Pentru monitorizarea postoperatorie, pacientul va efectua examene imagistice suplimentare și dispensarizare oncologică. În continuare, pacientul va fi reevaluat OMF și stomatologic și proteza dentară mobilă va fi redimensionată. Acest lucru va definitiva simetria feței obținută în urma intervenției de chirurgie reconstructivă si estetică realizată în Spitalul Arcadia.

Spitalul Multidisciplinar Arcadia înseamnă servicii medicale complexe de diagnostic şi tratament, la cele mai înalte standarde, în peste 20 de specialități chirurgicale: chirurgie pediatrică, ortopedie pediatrică, ortopedie-traumatologie, chirurgie generală, chirurgie toracică, bariatrică, ginecologică, ORL, oftalmologică, endocrinologică, neurochirurgie etc.

Pentru programări, pacienții au la dispoziție numărul de telefon 0232 920, Call Center Arcadia.

www.arcadiamedical.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *