Salarii mai mari pentru profesori de la 1 iunie 2024. Cum arată noile grile de salarizare pentru angajații din Educație

Ce salarii primesc profesorii de la 1 iunie. Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 128/2023 prevede creșterea etapizată a salariilor. Salariile profesorilor și ale angajaților din învățământ urmează să crească de la 1 iunie. Asta, în urma Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 128/2023, care prevede creșterea etapizată a salariilor. Majorarea din luna iunie va fi făcută conform grilelor aprobate de Executiv.

Salariul net este de doar 58% din salariu brut, iar din salariile de bază, regăsite în grila de salarizare din educație, aproximativ 42% reprezintă impozite și contribuții la stat.

Grilele publicate sunt referitoare la salariile de bază brute, echivalente pentru gradația 0, pe fiecare funcție, tranșă de vechime și grade didactice.

Salariile profesorilor cresc în medie de 7%, de la 1 iunie

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație  „Spiru Haret” a spus că „De la 1 iunie se acordă următoarea tranșă de creștere salarială: în medie de 7%”, conform Edupedu.

La sfârșitul lunii aprilie, Ministerul Educației a cheltuit suma de 8,2 miliarde de lei, în primele trei luni ale anului. Asta, din bugetul de cheltuieli de personal. Informația apare într-un memorandum aprobat de Guvern, la finalul lunii aprilie.

„Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară au fost aprobate unele majorări salariale pentru anumite categorii de personal bugetar. Din analiza evoluției bugetului Ministerului Educației la nivelul primului trimestru, la titlul ”Cheltuieli de personal” se înregistrează plăți de 8,2 mld. lei, respectiv 25,3% din bugetul aprobat, în contextul în care începând cu luna iunie va fi acordată a doua tranșă de majorare salarială reglementată prin actul normativ mai sus menționat”, scrie Ministerul Finanțelor, potrivit RomaniaTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *