Rețea de canalizare extinsă într-un important cartier rezidențial din municipiul Botoșani

Lucrari apa si canalizare, stiri, botosaniRețeaua de canalizare va extinsă într-un important cartier rezidențial din municipiul Botoșani. Locuitorii din cartierul Lebăda de la ieșirea din municipiul Botoșani spre Iași vor beneficia de rețea de canalizare în baza unui proiect implementat de Zona Metropolitană.

Investiția, care se ridică la 7,88 milioane de lei, a fost scoasă la licitație de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,Zona Metropolitană Botoșani, care caută o firmă sau o asociere de firme care să asigure „Servicii de proiectare tehnică, asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuția lucrărilor pentru obiectivul “Extindere reţea de canalizare în zona Lebăda (Municipiul Botoșani) și sat Curtești (comuna Curtești)”.

„Extinderea sistemului de canalizare in zona Lebada si sat Curtesti, Judetul Botosani, constituie elemente de bază pentru comunitatea din zonă. Acestea sunt necesare pentru a asigura condiții de sănătate, protecția mediului, și, în general, condiții optime de trai, constituind totodata premisele pentru dezvoltarea unei economii competitive în zonă. În urma nevoilor identificate, pentru noua perioadă de programare se are în vedere înființarea sau, după caz, extinderea reţelelor de canalizare/tratare a apei reziduale și a rețelei de drumuri de interes local, întrucât acestea, împreună, pot contribui la eforturile comune de asigurare a unei dezvoltări durabile în comunităţile din zonă. Rezultatul acestei investiții va fi o extindere a infrastructurii de canalizare menajera, contribuind la diminuarea tendințelor de declin social și economic și la îmbunătățirea nivelului de trai în zona proiectului, reducerea gradului de de populare a zonei si a decalajului rural – urban”, se arată în caietul de sarcini.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *