Incendiu puternic, astăzi, la Botoșani. O pădure putea lua foc

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri la marginea pădurii din Dealul Băranci din localitatea Hudești. Potrivit localnicilor, incendiul a fost provocat de un foc lăsat nesupravegheat. Flăcările s-au extins rapid, cuprinzând vegetația și câțiva arbori din apropiere. Un locuitor din zonă a alertat autoritățile sunând la numărul de urgență 112.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hudesti a ajuns la fața locului cu minispeciala de stingere cu apă, reușind să evite întinderea flăcărilor. La scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi și Departamentul Darabani au sosit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au constatat că ardeau violent componente din material plastic, vegetație, precum și coroane și jerbe aduse dintr-un cimitir din apropiere.

Autoritățile trag un semnal de alarmă asupra pericolelor asociate folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor și a altor materiale combustibile. Astfel de practici pot avea consecințe grave asupra mediului înconjurător și a solului, dar și asupra proprietății și vieții oamenilor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *