Platforma „România Atractivă”, prin care se promovează turismul cultural în țară, a fost lansată. Județul Botoșani, cu ”Bun gust de Botoșani”, inclus pe Traseul gastronomiei tradiționale românești

Foto Romania atractiva.ro

Platforma „România Atractivă”, prin care se promovează turismul cultural în țară, a fost lansată de Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Astfel,  programul cuprinde județele din cadrul traseului gastronomiei românești, oferind vizitatorilor posibilitatea de a explora 275 de obiective culturale din întreaga țară.

Traseul gastronomiei tradiționale românești trece prin județele Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea.

”Bun gust de Botoșani

”Descoperiți județul Botoșani, un tezaur de tradiții și istorie din nord-estul României. Această regiune, cu peisaje variate, de la Dealurile Săvenilor la Câmpia Moldovei, se mândrește cu un patrimoniu culinar divers și bogat. Bucătăria locală, un mozaic de gusturi autentice, reprezintă o combinație perfectă între tradiție și inovație”, astfel este descris județul pe platforma „România Atractivă”

Astfel, din județ sunt prezentate brânzeturile ca fiind cele mai numeroase produse atestate ale regiunii, dar și mezelurile realizate ”ce reflectă istoria locală cu influențe culturale, ori cea din partea evreilor și armenilor care au locuit în zonă, prin rețete vechi, generații de măcelari și mezelari cunoscuți”.

Definitorii sunt și deserturile autentice ale acestei regiuni, se mai spune în prezentare, la această categorie fiind prezentată coliva și Cozonacul Domnesc.

”Explorând mai departe Botoșaniul, veți avea ocazia de a participa la evenimente culturale și festivaluri locale, unde puteți degusta preparate tradiționale și puteți învăța despre arta culinară a regiunii. Această călătorie gastronomică va revela nu doar aromele și gusturile locale, ci și poveștile și tradițiile care le-au modelat”,  se mai arată în prezentare, fiind înșiruite produsele tradiționale din județ care au fost atestate, precum și  târgurile și evenimentele culinaredesfășurate în județul Botoșani, unde produsele tradiționale pot fi gustate și cumpărate.

Ruta gastronomică include și mai multe biserici de lemn din județul Botoșani, care pot fi vizitate de turisti.

Iată lista obiectivelor admise din județul Botoșani, care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul Rutei bisericilor de lemn, în vederea promovării: Biserica de lemn ”Sfinții Voievozi Bălușeni” , Biserica de lemn ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ Brăești, Biserica de lemn ,,Sfânta Treime” și „Sfinții Voievozi” Cândești,  Biserica de lemn ”Adormirea Maicii Domnului” Brăești, Bisericuța Aluniș (Ansamblul Sfântul Nicolae) Vf.Câmpului, Ansamblul bisericii „Adormirea Maicii Domnului”  Hilieșu-Crișan.

Pe ruta mănăstirilor a fost introdusă Mănăstirea Coșula din județul Botoșani, Vezi aici lista program Romania atractiva!

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *