O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura

Suntem în pragul verii, dar la munte ninge. Un nou strat de zăpadă s-a depus la altitudini înalte, iar drumarii de pe Transalpina ar putea să întârzie redeschiderea şoselei, care era planificată în acest weekend. Meteorologii spun că în weekend revin temperaturile care ne duc cu gândul la vacanţe.

În munții Parâng vremea s a schimbat brusc peste noapte.

 În staţiunile Rânca, la 1700 de metri altitudine pare că s-a întors iarna, deşi suntem la jumătatea lunii mai aici a nins noaptea trecută. Totul este alb în jur şi în termomentre sunt două grade Celsius”, potrivit Observator.

Drumarii sperau să redeschidă Transalpina în câteva zile, dar zăpada le-a încurcat din nou planurile. De altfel în toată ţara temperaturile au scăzut semnificativ de la o zi la alta

Robert Manta, meteorolog ANM: Avem o masă de aer ceva mai rece. Simţim şi în Capitală, şi în alte oraşe, dimineţi şi seri destul de reci. Avem un picuţ de aer rece care încă staţionează în zona ţării noastre, dar această perioadă este pe final.

În weekend vremea se va încălzi, iar temperaturile vor atinge 20 de grade chiar şi la munte. Meteorologii ne sfătuiesc să plecăm totusi cu o umbrelă de casă pentru că va ploua zilnic.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *