Un nou ciclon ameninţă România. Şefa ANM anunţă zonele unde vremea se va schimba radical

Temperaturile se prăbușesc, iar la munte vor fi lapoviță și ninsori. Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată.

Potrivit ANM, nu scăpăm de valul de aer polar nici în perioada următoare. Iată cum va evolua vremea la nivelul întregii ţări:

„O vreme ușor mai răcoroasă pentru această perioadă din calendar, cu maxime la scara întregii țări, fără variații semnificative de la o zi la alta, între 13 °C până la 21- 23°C. Vorbim și de temperaturi minime destul de coborâte, mai ales în zonele depresionare din estul Transilvaniei, acolo unde este posibil să ne apropiem chiar de 0°C și să consemnăm posibil și temperaturi negative. Vor fi condiții de brumă în acele zone, minimele, în general la scara întregii țări, între șase până la nouă 10°C inclusiv în Bucureşti. Din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil ca într-adevăr, să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.900 de metri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 45-50km/h în zonele mai joase de relief, iar în zona montană înaltă peste 70km/h”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *