Mioveniul e gata pentru „barajul” cu FC Botoșani: „Foarte mulți ne cântau prohodul! Am urmărit meciul lor de la Galați, sperăm să-i prindem în aceeași stare”

foto arhiva

Dacă Csikszereda adoptă o poziție ceva mai precaută înaintea „barajului” cu Dinamo, CS Mioveni pare, în comparație, mult mai încrezătoare înaintea „dublei” cu FC Botoșani. Argeșenii au mai fost în trecut în această postură și speră să realizeze surpriza în fața moldovenilor.

Mioveniul bate din nou la porțile Superligii, după un singur sezon petrecut în liga secundă. Chiar dacă au fost „sufocați” de probleme financiare, în mare pericol să nu obțină licența pentru prima ligă, galben-verzii antrenați de Constantin Schumacher au încheiat pe 5 play-off-ul Ligii 2. Iar acum sunt optimiști că vor reuși să elimine Botoșaniul la „baraj”.

Va fi pentru a treia oară când Mioveniul va disputa baraj de menținere / promovare. În 2021, echipa a produs o surpriză majoră, eliminând-o, din postura de divizionară secundă, pe Hermannstadt. Cu un an mai devreme, CS Mioveni pierdea meciul decisiv în fața Chindiei.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Dumitru Olteanu, președintele Consiliului de Administrație al clubului, a spus care sunt așteptările argeșenilor pentru dubla manșă cu FC Botoșani.

Mioveniul e gata pentru „barajul” cu FC Botoșani: „Foarte mulți ne cântau prohodul!”

A fost un campionat lung, dificil, în care puțini ne dădeau șanse, am pornit din postura de outsideră. Dar iată că am ajuns să disputăm acest «baraj». Am reușit mai întâi pe meritul sportiv, apoi am reușit să luăm licența, deși foarte mulți ne cântau prohodul!

Suntem încrezători vizavi de aceste partide. Avem experiența meciurilor de «baraj», am reușit o surpriză mare, i-am eliminat pe cei de la Hermannstadt (n.r. în 2021). Îmi doresc foarte mult să reușim din nou această performanță. 

Într-un fel, sunt mulțumit că jucăm returul acasă. Sincer, îmi doream să jucăm primul meci pe teren propriu, la fel s-a întâmplat și când am jucat cu cei de la Sibiu, am făcut egal și apoi i-am bătut în deplasare. Dar trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt, să scoatem un rezultat bun în meciul de la Botoșani, care să ne dea speranțe pentru returul de la Mioveni. Unde sperăm să avem un stadion arhiplin și să ne facem suporterii fericiți. ”, a declarat Dumitru Olteanu, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

„Am urmărit meciul lor de la Galați, sperăm să-i prindem în aceeași stare”

Întrebat despre potența viitoarei adversare, Olteanu speră că Botoșaniul va claca din nou într-un meci decisiv, așa cum s-a întâmplat duminică, la Galați:

La finalul anului trecut, Botoșaniul părea o echipă ieșită din formă, deja retrogradată, cu speranțe puține. Acum stau bine, au avut niște rezultate remarcabile în acest play-out. Dar avem o speranță!

Am urmărit meciul de la Galați, în care, surprinzător, nu au avut un randament bun într-un meci decisiv. Sper să-i prindem și noi în aceeași stare. Va fi dificil, e o echipă bună, o respectăm, dar ne jucăm cartea noastră.

Atuul nostru principal este grupul format anul trecut, după retrogradare, cu cinci-șase jucători de la Liga 1, cinci-șase din pepiniera proprie și încă 7-8 aduși în acel moment. Au format o familie, au atitudine, știu ce pot să facă. Plus staff-ul lui Schumacher, niște băieți extraordinari! Atât el, cât și Mărgăritescu, Tameș și Ilie”, a mai spus Olteanu, potrivit gsp.ro

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *