S-a votat legea! Șoferii băuți sau drogați rămân fără permis până la 10 ani, iar la accident cu decese: închisoare 15-25 ani

Deputații au adoptat, marți, proiectul de lege care înăsprește pedepsele pentru cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Astfel, șoferii care conduc băuți sau drogați riscă să rămână fără permis de conducere până la 10 ani.

De asemenea, dacă șoferii drogați sau băuți produc un accident rutier, iar victimele decedează, pedeapsa este condamnarea la închisoare între 15 și 25 de ani. Acest proiect de lege, adoptat în Parlament, intră în vigoare după ce va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Parlamentarii cred că pedepsele trebuie înăsprite, pentru a opri măcelul de pe șoselele României. De 6 ani, România ocupă primul loc în Europa la numărul de accidente.

1700 de persoane mor anual în România în accidente rutiere, iar alți 8.200 sunt grav răniți și rămân mutilați pe viață.

Statistica sumbră ne plasează pe primul loc în Europa. Avem cei mai mulți morți pe șoselele nesigure din țara noastră. Șoferii și pietonii nu au disciplină în trafic, iar autoritățile nu investesc suficient în siguranţa rutieră, potrivit ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *