Anunţ important legat de banii românilor. Se întâmplă începând de luni 13 Mai 2024

Guvernul român anunță o nouă oportunitate pentru cetățenii săi de a investi în viitorul lor financiar, prin lansarea unei noi ediții a programului Tezaur începând cu data de 13 mai. Această ediție aduce titluri de stat cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi atractive de 6% și, respectiv, 6,85%.

Titlurile de stat Tezaur sunt disponibile pentru cumpărare online între 13 mai și 6 iunie 2024, exclusiv pentru persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile online includ deschiderea unui cont de subscriere, cumpărarea de titluri de stat Tezaur și transferul fondurilor. Investitorii pot, de asemenea, achiziționa titluri de stat de la sediile unităților Trezoreriei Statului sau prin intermediul subunităților poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban și 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Marcel Boloș, ministrul finanțelor, a subliniat faptul că aceste titluri de stat sunt concepute special pentru economisire, oferind o dobândă competitivă și neimpozabilă, garantată de stat. Ele sunt ușor de achiziționat și oferă siguranță financiară și venituri regulate pentru investitori. În plus, acestea furnizează resursele necesare Guvernului pentru a-și îndeplini obiectivele financiare.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândă competitivă și neimpozabilă, garantată de stat și sunt foarte ușor de achiziționat, în oficiile poștale sau în sediile Trezoreriei din toată țara. Oferă siguranță și venituri regulate celor care vor să facă economiile să producă suplimentar, în timp ce furnizează Guvernului resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rămâne un pilon al stabilității economice, fiind una dintre cele mai importante opțiuni de pe piață”, a transmis Marcel Boloș.

Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare flexibile, cu dobânzi anuale plătibile conform termenelor stabilite în prospectul de emisiune. Ele sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Investitorii au posibilitatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și pot anula subscrierile efectuate doar în perioada de subscriere.

Această inițiativă este deschisă persoanelor fizice cu vârsta de peste 18 ani și oferă venituri neimpozabile din investițiile în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prin urmare, participarea la programul Tezaur reprezintă nu doar o oportunitate de investiție, ci și un angajament în sprijinirea stabilității economice a țării, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *