Trei zile libere de la Guvern pentru angajații din România. În câteva săptămâni, bugetarii vor beneficia de o nouă minivacanță

Vești excelente pentru angajații de la stat din România! De la Guvern vin încă 3 zile libere, în luna august, cu ocazia unei mari sărbători. Cei care vor dori să își lege zilele de concediu se vor putea bucura de o minivacanță. Mai mult decât atât, cine va fi pus să lucreze ar putea primi bani în plus de la angajator. Firmele care nu se conformează sunt pasibile de amendă, scrie bugetul.ro.

Pentru cei care erau supărați că 1 iunie va fi sâmbăta, compensarea vine între 15 și 18 august, când va fi sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Așadar, de joi până duminică, angajații vor putea să plece în vacanță, fie la mare, fie la munte sau oriunde își doresc. Cine are posibilitatea să-și folosească 3 zile de concediu, pentru luni, marți și miercuri va avea chiar o săptămână liberă.

Inclusiv angajații din mediul privat vor avea liber pe data de 15 august, iar legislația stabilește că angajatorii care nu pot respecta zilele stabilite de Guvern

Angajatorii care nu țin cont de calendarul zilelor libere pot primi amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Bineînțeles, există situații în care companiile, de stat sau private, nu pot să nu presteze servicii în zilele respective. Câteva exemple de domenii care fac excepție de la regula dată de Guvern sunt: retail, HoReCa, sanitar, mass media, jurnalism. trebuie să dea compensații. Poate fi vorba de mai mulți bani la salariu sau de suplinirea liberului.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *