FOTO & VIDEO S-a deschis Târgul Meșterilor Populari la Botoșani. Ce spectacole sunt programate, astăzi, pe Pietonalul Unirii

Zeci de meșteri populari din Botoșani și mai multe județe din țară  participă la Târgul Meșterilor Populari, ediția a XVII-a, care s-a deschis, astăzi, pe Pietonalul Unirii.

Astfel, până pe 12 mai, botoșănenii și oamenii iubitori de cultură și frumos, se pot bucura de diferite expoziții de meșteșuguri tradiționale, ateliere demonstrative, expoziții de icoane pe lemn, expoziții de sculptură în lemn, expoziții de artă plastică – univers patriarhal.

Ziua aceasta de mare însemnătate pentru creștini, sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, face ca la Botoșani să asistăm la o nouă revărsare de tradiție, de trăire profund românească, și anume Târgul meșterilor populari, care ajuge la a 17-a ediție. Acest târg devine pe an ce trece mai mare ca număr de participanți. Să-l păstrăm și să-l transmitem către tânăra generație, un lucru meritoriu în acest fenomen de mare globalizare”, a declarat Dănuț Huțu, directorul Direcției pentru Cultură Botoșani.

Tot astăzi, începând cu ora 13:00, în incinta Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, sala Bibliotecii de Limbi Străine, va avea loc lansarea cărții „Ramuri de salcie”, editura Doxologia, autor Dr. în Științe Umaniste, Lucia Olaru Nenati. Cartea va fi prezentată de regizorul Constantin Adam și jurnalistul Traian Apetrei.

Holul instituției vă găzdui, de asemenea, timp de câteva săptămâni și expoziția pictorului Marcel Alexa.

În perioada 10-12 mai, pe Pietonalul Unirii, vor avea loc și momente artistice, susținute de:
10 mai – ora 16:00
Iustina Lipovanu, Gabriela Asimionesei, Denisia Sănduleac, Didi Cojocaru;
11 mai – ora 15:00
Gabriela Dumitriu, Alessia Maxim, Denisa Măntăluță, Cosmina Lupu, Sorina Avasiloaie, Mihai Asăvoaie, Ionela Prîsniac;
12 mai – ora 15:00
Andreea Târnaucă, Sara-Antonia Gavril, Șerban Ilaș, Anda Hîrjoi, Anastasia Ailoaie, Delia Ciubotariu, Maria Dandea Frunică și Iulian Vasilache.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *