Polițiștii au primit dezlegare la tatuaje. Zonele corpului unde au voie cu desene pe piele, conform modificărilor la Statutul Polițistului

În ultimii ani, trendul de scădere a numărului de tineri care aleg să urmeze cursurile școlilor de poliție a determinat Ministerul Afacerilor Interne să recurgă la măsuri radicale pentru a menține nivelul de personal. În urma acestui fenomen, MAI a decis să reducă standardele de admitere, în speranța că astfel vor fi atrași mai mulți candidați. Printre măsuri, se numără și modificarea Statutului Polițistului, care permite acum agenților să aibă tatuaje pe toate zonele corpului, cu anumite excepții.

Astfel, potrivit unor modificări aduse Statutului Polițistului, tatuajele agenților vor fi permise pe toate zonele corpului, mai puțin de la gât în sus.

Până acum, erau interzise tatuajele sau elementele ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe sau în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.

Modificarea adusă în Statutul Polițistului, într-un proiect de ordonanță de urgență aflată în dezbatere publică pe site-ul MAI, prevede permisiunea acestora, cu excepția feței, gâtului sau în alte zone ale capului. Micile interdicții rămase sunt justificate de necesitatea asigurării unor pârghii de protecție a polițiștilor care lucrează în contact direct cu cetățenii, astfel încât să nu se creeze eventuale situații de vulnerabilitate generate de identificarea acestora pe baza unor elemente particulare, susține MAI.Apare obligativitatea îndeplinirii tuturor condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului  în cazul împuternicirii pe funcție, față de situația actuală când trebuia îndeplinită doar condiția de studii.

La concursul pentru ocuparea postului de conducere/execuție vacant se introduce obligativitatea înregistrării și audio și video, față de situația de acum când putea fi aleasă doar o singură formă.

De asemenea, pentru a opri valul de demisii și pensionări, MAI a decis să acopere cheltuielile de apărare în justiție a polițiștilor și să elimine răspunderea materială pentru pagubele aduse patrimoniului în timpul exercitării activității specifice. Aceste măsuri sunt văzute de unii ca o încercare de a atrage mai mulți candidați, dar sunt și criticate de alții care consideră că vor reduce calitatea serviciilor de poliție, potrivit Realitatea.net

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *