FOTO El este preotul din Iași, care a slujit și la Botoșani, și care a înnebunit o comunitate întreagă după ce a fugit în lume cu amanta! „Barda e la mine. Îi tai picioarele când îl prind”

Foto: bzi.ro

Florin Costel Vascu este preotul care a înnebunit o comunitate întreagă după ce ar fi fugit în lume cu amanta. Acesta a fost, până în luna aprilie, paroh în localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, de unde a plecat cu mare scandal.

Localnicii susțin că Florin Costel Vascu a fost preot în parohia Hăbășești timp de circa 6 ani, dar soția sa a fost văzută o singură dată în localitate în tot acest timp. Înainte de a fi numit preot în Parohia „Sfântul Gheorghe” Hăbășești, Florin Costel Vascu a fost paroh în localitatea Timuș, comuna Avrămeni, județul Botoșani, de unde ar fi plecat în urma unui scandal, noteaza BZI.ro

E, de vreo 6 ani, preot la noi. El mai stătea în casa parohială, dar nu venea niciodată cu soția. Pe ea o singură dată am văzut-o la un Paște, a venit cu copiii la biserică, au o fată și un băiat. Avea amante, dar nu de aici, din sat. Putea să aibă, că nu e treaba mea, dar el se comporta și urât. De mine s-a luat că i-am dat «Bună ziua» și nu «Sărut mâna». Avea pretenția să-i pupi mâna, să-i dai bani. Acum, e plecat cu amanta în Tulcea”, a declarat o enoriașă.

Enoriașii susțin că, înainte de a părăsi parohia, Florin Costel Vascu a distrus interiorul casei parohiale.

Popa e un c****r. Vă duc eu, dacă vreți să vedeți ce a lăsat la biserică. Barda e la mine. Îi tai picioarele când îl prind”, a declarat un enoriaș înfuriat.

foto bzi.ro

Conform localnicilor, Florin Costel Vascu este acum în Mangalia

„A fost preot, dar a fost alungat înainte de Paște. A plecat la Mangalia, la preasfințitul Teodosie, oricum ei se potrivesc, amândoi sunt cu capul. Noi am avut, înainte de ăsta, un preot adevărat, am tot respectul pentru el, dar ultimul era nebun”, a explicat un localnic.

Scandalul în care Florin Costel Vascu a fost protagonistul principal a izbucnit chiar înainte de Paște, când slujitorul Domnului a mers în casa unei enoriașe și i-a blestemat familia.

„Eu nu am fost la biserică, pentru că am un băiat în scaun cu rotile, unul mi-a murit, era tot tânăr. El, marți dimineață, a venit la mine, pe la 7 fără un sfert, eu spălam o cratiță, să fac mâncare. A intrat la mine în bucătărie, avea dulama pe dânsul, aia neagră. M-a luat la tură, iar eu am muțit. Avea o figură disperată. El, când venea, râdea, vorbea. M-a luat la purificat.

Pe fata mea, Corina, mi-a zis să o iau cu țolul, bucăți. De ginerele meu la fel a zis. Nouă, mie și soțului, ne-a spus că, dacă murim, o să ne ducă pe sub gard. După asta, a fost o înmormântare și am fost și noi. Ne-a făcut în tot felul, de mine a zis în biserică că sunt o vrăjitoare și m-a scris pe toacă, dacă ați mai văzut? Eu nu i-am făcut niciodată nimic. El a venit ca preot aici, în sat, trebuia să fie păstorul nostru, nicidecum să ne hulească așa. Eu, ce am avut de plătit, am plătit toate dările. Când a plecat, mi-a zis să nu-l spun Corinei”, a povestit o altă enoriașă.

Reprezentații Arhiepiscopiei Iașilor au transmis că Florin Costel Vascu nu mai slujește, începând cu luna aprilie.

Situația preotului Florin Costel Vascu se află în atenția Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, instanță disciplinară și de judecată bisericească, ce se va întruni după această perioadă pascală și va lua o decizie. Pot să vă confirm că preotul Vascu Florin Costel, urmare a acestui fapt, nu mai slujește în Arhiepiscopia Iașilor din luna aprilie a acestui an”, a transmis pr. Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu preotul Florin Costel Vascu, dar acesta nu a răspuns apelurilor.

Nu se știe dacă, într-adevăr, preotul Florin Costel Vascu, din Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, avea sau nu amante, dar cert este că foarte mulți enoriași au fost nemulțumiți de comportamentul său, scrie BZI.ro

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *