Atenție! Traficul auto restricționat pe anumite sectoare la Cornișa pe perioara Zilelor municipiului Botoșani

În perioada 09- 12 mai, la Cornișa vor avea loc Zilele municipiului Botoșani. Accesul autovehiculelor către zonele de parcare stabilite se va face atât pe intrarea principală în parc, cât și pe strada Neculai Sofian, cu precizarea că traficul autoturismelor va fi restricționat pe anumite sectoare din interiorul parcului.

Pe cel de-al doilea drum de acces, în vederea evitării formării unor ambuteiaje, se va putea circula intermitent, sub supravegherea polițiștilor rutieri, având în vedere lățimea mică care nu permite traficul auto concomitent în ambele sensuri de mers.

În situații de urgență medicală, participanții se pot adresa la punctul de prim-ajutor instalat în apropierea patinoarului, unde personalul medical și lucrătorii SMURD vor fi în măsură să acorde sprijinul de specialitate necesar.

Polițiștii locali atrag atenția agenților economici prezenți să respecte legislația privind protecția mediului în ceea ce privește depozitarea deșeurilor și să nu deverseze uleiul alimentar uzat pe spațiul verde sau în alte locuri, în caz contrar urmând a fi luate măsuri legale de sancționare a celor vinovați.

Pentru evitarea unor situații neplăcute, jandarmii le recomandă participanților să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile stabilite de organizatori, indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul acestora în mod direct atunci când situația o va impune.

De asemenea, jandarmii, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții, fac și următoarele recomandări:
-manifestați prudență în zonele aglomerate, supravegheați-vă geanta și celelalte bunuri aflate asupra dumneavoastră;
-păstrați banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil;
-când sunteți împins în aglomerație, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau
geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări din partea unui hoț;
-când achitați diferite bunuri, nu scoateți toată suma de bani aflată asupra dumneavoastră, ci numai suma necesară plății contravalorii acestora;
-obiectele tentante, lăsate la vedere în mașină, pot reprezenta adevărate ,,cadouri” pentru hoți;
-nu lăsați niciodată în autoturism actele mașinii, bani sau alte documente importante;
-evitați persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;
-nu lăsați minorii nesupravegheați și nu le permiteți să consume alcool;
-evitați afișarea cu bijuterii ori sume mari de bani și nu faceți referire la bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră;
-deplasați-vă în grup și nu răspundeți la provocările altor persoane;
-nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de stingere a incendiilor și accesul la hidranți;
-parcați autovehiculele doar în zonele special destinate, nu pe căile de acces, respectați indicațiile polițiștilor rutieri și indicatoarele montate de organizatori pentru a evita blocarea circulației;
-nu aruncați resturile de la țigări la întâmplare și nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
-în cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți locul în mod organizat, pentru siguranța dumneavoastră și pentru a permite intervenția pompierior.

Google New Urmareste-ne pe Google News

VIDEO Scenă cu un ecran uriaș montată pentru concertele de Zilele municipiului Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *