Reacția primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, după ce a fost trimis în judecată de DNA. „Pentru mine este o veste bună pentru că…”

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a reacționat, miercuri, după ce procurorii DNA au decis trimiterea acestuia în judecată. Edilul susține că este o veste bună pentru el deoarece astfel va avea posibilitatea să se apere și să închidă cât mai repede această situație în care se află.

„Pentru mine este o veste bună pentru că voi avea posibilitatea să mă apăr și să-mi susțin cauza. Îmi va da posibilitatea să închid cât mai repede această chestiune”, a declarat Cosmin Andrei.

Reamintim că primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Potrivit anchetatorilor, edilul este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

Și asta după ce, în august 2021, acesta ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de Direcția de Impozite și Taxe, instituție din subordinea primăriei. Femeia ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, susțin cei de la DNA.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Descoperirea făcută de un bărbat din Botoșani, în timp ce se plimba prin pădure. A sunat imediat la 112

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *