Noua metodă de înşelătorie. Emailul care te lasă fără bani

Hackerii încearcă o nouă metodă de a fura banii românilor. Ei încearcă de fiecare dată să păcălească oamenii creduli prin intermediul apelurilor, prin intermediul SMS-urilor care vin, aparent, din partea unor companii cunoscute.

După ce au încercat să trimită sms-uri în numele Poştei Române în care cereau datele bancare pentru plata unui comenzi fictive sau apeluri în care erau anunţaţi că au câştigat diverse premii, dar pentru care aveau de plătit o taxă impusă de stat pe câştig, acum a apărut o nouă metodă prin intermediul unor mailuri venite din partea unor branduri cunoscute din mediul online.

De data aceasta se pare că hackerii apelează la trimiterea unor mailuri ca venind din partea unor companii de haine care vând diverse produse în mediul online.

Oamenii cunosc aceste branduri și încearcă să afle dacă este adevărat sau nu. De obicei oamenii se bucură în momentul în care primesc astfel de mailuri în care sunt anunțați că au câștigat diverse premii, cutii misterioase, produse gratuite și accesează link-urile respective, iar acestea îi duc către diverse pagini web care seamănă foarte bine cu site-urile originale.

Totuși, trebuie să fiți foarte atenţi la link-urile respective, să nu introduceți datele personale, pentru că de multe ori este foarte posibil să vi se ceară și datele bancare, pe motiv că s-ar putea valida o astfel de tranzacție de trimitere a pachetului misterios.

Autorităţile ne atrag atenţia că astfel de tertipuri ne pot lăsa rapid fără bani în conturi dacă dăm un singur click.  Deja de la începutul anului și până acum s-au înregistrat peste 7000 de plângeri la nivelul țării noastre, potrivit Antena 3 CNN

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *