Aproape 150 de misiuni ale pompierilor botoșăneni, în perioada 1- 6 mai. S-a intervenit pentru stingerea a 12 incendii și acordarea primului ajutor la peste 100 de persoane

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 1 – 6 mai, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:  acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale; stingerea a 12 incendii generate de utilizarea focului deschis în spații deschise, suprasolicitarea instalației electrice, jocul copiilor cu focul, scânteile mecanice, lumânările aprinse lăsate lângă materiale combustibile, nesupravegheate dar și cu intenție. Gulioaia, Cătămărăști Vale, Bobulești, Flămânzi, Plopenii Mici, Concești, Tudor Vladimirescu, Strahotin, Botoșani, Albești și Cristești sunt localitățile unde s-au produs aceste evenimente, transmit reprezentanții ISU Botoșani.

De asemenea, au fost alte 17 intervenții (transport persoane supraponderale, deblocare uși, căutare persoane dispărute, asigurare măsuri psi la manifestări sportive, aterizare/decolare elicopter SMURD, acțiuni de informare și educare preventivă);  zece misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor la biserici și mănăstiri, dar și de patrulare în apropierea lăcașurilor de cult în vederea prevenirii unor evenimente nedorite, în Noaptea de Înviere;  salvarea unui animal din medii ostile vieții; asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată;  salvarea unui bărbat dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri, de pe raza municipiului Dorohoi;  salvarea unei tinere, care a fost rănită după ce a căzut de pe bicicletă, în pădurea Ipotești. Echipajul medical nu putea să ajungă la aceasta din cauza terenului accidentat și s-a intervenit cu șenilata.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *