Încă un om de afaceri din Botoşani, obligat să plătească, din buzunarul său, datoriile firmei. Decizie luată de Tribunal

Un om de afaceri din Botoşani, obligat să plătească, din buzunarul său, datoriile firmei. Este vorba de administratorul firmei Sanmar Corner Trade SRL, Ciprian Ionuţ Simionescu, care a fost obligat de Tribunalul Botoşani, în urma unei sentinţe date pe 24 aprilie, să achite obligaţii în valoare de peste 500.000 de lei pe care firma le avea către creditori.

Sanmar Corner Trade, care figurează cu sediul în localitatea Băiceni- comuna Curteşti, avea ca principal obiect de activitate „comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun”.

Ultimul bilanţ depus la Ministerul de Finanţe de această societate este pe 2019, atunci când a avut o cifră de afaceri de 71.036 lei şi o pierdere de 140.875 lei. La momentul respectiv firma avea cinci angajaţi.

Sanmar Corner Trade a intrat în insolvență în luna noiembrie a anului trecut, la cererea Administrației Județene a Finanțelor Publice. Lichidator a fost numit LEXRO INSOLV SPRL, iar acesta a cerut judecătorilor atragerea răspunderii administratorului pentru intrarea în insolvență.

Solutia pe scurt:

Admite acţiunea formulată de petenta lichidator judiciar LEXRO INSOLV SPRL în contradictoriu cu, pârâtul Simionescu Ciprian Ionuţ. Dispune ca pasivul rămas neacoperit al debitoarei SC SANMAR CORNER TRADE SRL, în valoare de 506.942,61 LEI lei, să fie suportat din averea proprie a pârâtului Simionescu Ciprian Ionuţ, suma urmând a avea destinaţia prevăzută de art. 171 din Legea nr. 85/2014. Dispune comunicarea prezentei către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Executorie. Cu drept de apel în 7 zile de la comunicare prin BPI, ce se va depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor a soluţiei de către grefa instanţei, azi, 24.04.2024.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *